Gesztenyés sütőtökkrémleves

Lélekmelegítő

Egy hideg őszi estén igazán jól esik valami tápláló, egészséges, vitamindús finomság. Ízharmóniájával, lágyságával valódi lélekmelegítőt kínálok most Nektek.

Hozzávalók 6 személyre:

1 kg sütőtök

1 fej hagyma

2 db kisebb krumpli

1 csomag fagyasztott natúr gesztenyepüré

2 ek olíva- vagy repceolaj

só, csipet kakukkfű

ízlés szerint tejszín

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk, a tök vastag héját levágjuk és kiszedjük a magját, majd szintén felkockázzuk (a méret nem számít). A hagymát megfuttatjuk a zsiradékon, s ha már áttetsző, hozzáadjuk a sütőtököt, és tovább pároljuk kevergetés közben. Amíg ők ketten kicsit összemelegszenek és kapnak egy kis színt, addig megtisztítjuk a krumplit és kockákra vágjuk, végül ez is mehet a fazékba. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, ízlés szerint sót és egy csipet kakukkfüvet adunk hozzá, majd fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Ha minden hozzávaló megpuhult, beletesszük a kiolvasztott gesztenyepürét és hagyjuk, hogy kicsit összefőjön a többi finomsággal. Ezután levesszük a tűzről és botmixer segítségével krémesre pürésítjük. Ha túl sok víz párolgott el főzés közben, akkor kevés víz, vagy tejszín hozzáadásával érjük el a megfelelő állagot.

Forrón tálaljuk, néhány csepp tökmagolajjal és pár szem pirított tökmaggal díszíthetjük, kétszersülttel, sajtos pirítóssal kínáljuk.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.